Miért szeretjük a street foodot?

Miért szeretjük a street foodot?

Azért, mert…

Könnyű hozzájutni. Könnyű megenni… vagy nem. Na jó, de nem baj, ha szétfolyik az arcunkon, majd letöröljük, úgysem néz senki. Vagy ha néz is valaki, és akkor mi van? Ezz a street food.

Általában emblematikus, az esetek többségében könnyen elkészíthető ételekről van szó, és ami már tényleg biztos, nem igényel körülményes tálalást, a cél, hogy akár állva is meg tudd enni.

De mégis miért olyan népszerű? Néhány éve (egészen pontosan 5 éve) még alig tudtuk itthon mi az a street food. Az első ún. Street Food Show 2012 őszén indult az akkor még nem kifejezetten zsúfolt Belvárosi Piacon. Jó volt, és a street food műfaj szárnyra kapott.

street food

Street food keresi otthonát

Ami igazán teljessé tette a mozgalmat, az a foodtruckok megjelenése volt. Itt ugyanis a kreativitás végképp nem ismer határokat. És itt van a kulcsszó: a kreativitás.

A street food ugyanis az önálló kreációk, az önmegvalósítás, a fantázia legnagyszerűbb közege, tényleg nagyon jó kifejező eszköz, a food truckok pedig segítenek a műfajt még látványosabbát tenni.

Imádjuk a food truckokat, támogatjuk a minél szélesebb választékot!

Mert egy food truck nagyon sokféle lehet, műfajban, tudásban, hangulatban, látványban.

Ebben segít a TheFoodConvoy, hogy megtalálja mindenki a saját kedvére való foodtruckot legyen szó üzleti vagy magánéleti eseményről.

Apropó: kreativítás

A mi dolgunk mindig az, hogy megtaláljuk a legjobb és legérdekesebb street food királyokat, vagyis a food truckokat. Nem mindig könnyű ez a feladat, hiszen sok tényezőt figyelembe veszünk: gasztronómiai élmény, kreatívitás és kommunikáció. A kreatívitás kifejezetten fontos érték és sok összetevője van. Milyen a food truck megjelenése, mennyire érdekes a menü, milyen a körítés vagy összefoglalva: milyen az élmény, amit kapunk. Tudjuk hogyha valaki food truckot rendel, annak az az oka, hogy valami különlegeset keres, valami emlékezeteset. Márpedig az emlékezetes dolgok egy kicsit mindig komplexek. Aki pedig hozzánk jön, ezt a – bár kívülről egyszerűnek tűnő – élményt kapja meg.