Mennyibe kerül egy esküvő 2018-ban?

Mennyibe kerül egy esküvő 2018-ban?
Mennyibe kerül egy esküvő 2018-ban? A Food Convoy Kitchen 2018-ban megnyitotta kapuit a szerelmes párok számára is. A Klauzál téri Vásárcsarnok tetején lévő professzionális látványkonyhánk és rendezvényhelyszínünk ideális választás a Nagy Napra. Nem csak tágas tere, különleges és jól díszíthető kialakítása, hanem remek elhelyezkedése is biztosítja, hogy valóban emlékezetes legyen életetek legszebb napja.

Mennyibe kerül egy esküvő? – Megkérdeztünk egy profit

És ha már arról gondolkoztok, hogy milyen jó lenne a legszebb álmotokat is valóra váltani, akkor nézzük, mi mindenre érdemes figyelni az esküvőszervezés során és mennyibe is kerül egy esküvő idén. Kérdéseinkkel Puchardt Anitát, az Anita Puchardt Promotion Esküvőszervező alapítóját kerestük meg.

Mit gondolsz, mi a párok számára a legnagyobb dilemma az esküvőszervezés kapcsán?

 

Az első és egyben legnagyobb visszatartó erő házasságkötéskor maga a Nagy Nap költségvetése, hiszen fogalmuk sincs a pároknak, megéri-e nagy lagzit tartani a családnak, barátoknak, vagy inkább elvonultan szűk körben tartandó legyen. Az, hogy mennyibe kerül majd az esküvő és az azt követő ünneplés, nagyon komplex kérdés, létszám- és minőségfüggő, de ha nagyjából be szeretném határolni, mennyibe kerül idén egy 100 fős esküvő, akkor egy ilyen esemény egy középkategóriás autó árát jelenti.

 

Mik azok a fő szempontok, amelyek befolyásolják az esküvő költségvetését?

 

Létszám, illetve a szolgáltatások száma és minősége nagyban befolyásolja a költségvetést: például, hogy zenekart vagy csak dj-t szeretne-e az ifjú pár, ceremóniamester szükséges-e vagy egy olcsóbb vőfélyt választanak, és a dekoráció kapcsán is óriás különbségek fedezhetők fel árban.

 

Tapasztalatod szerint melyik a legjelentősebb tétel?

 

Mint nő, természetesen elsőre rávágnám, hogy a ruha. De ha szolgáltatást kellene megjelölnöm, akkor az étel és ital az, ami megnyomja a végösszeget. Éppen ezért nagyon fontos, hogy kifogástalan minőséget kapjunk a pénzünkért cserébe.

 

Mennyibe kerül egy esküvő

Magyarországon, ha esküvőszervezésről beszélünk, melyik a legnépszerűbb árkategória (olcsó, középkategóriás, luxus)?

 

Szerveztem már mindhárom kategóriát. A mai tendencia alapján szerencsére úgy érzékelem, hogy egyre inkább megértik az emberek: esküvőszervezőt nem azért igényelnek a párok, mert fel akarnak vágni a vendégsereg előtt, hogy nekik ilyen is van, hanem mindinkább a költségek csökkentésén dolgozik, hogy ne verje át őket egy szolgáltató sem és csak arra kelljen koncentrálniuk, hogy a Boldogító Igent kimondják az oltár előtt.

 

Mi az, amin véleményed szerint nem érdemes vagy szabad spórolni?

 

Amit én javasolni szoktam, hogy ezen ne spóroljon egy pár: az a fotós-videós szekció. Ők azért felelnek, hogy ha 35 év múlva az unokáknak is meg szeretnénk mutatni, milyen volt a Nagymama és a Nagypapa esküvője, akkor a felvételek valóban azt a hangulatot adják vissza, ami a Nagy Napon volt.

A másik pedig az étel és az ital, hiszen mi magyarok nagyon szeretünk jókat enni és inni, nálunk ez az ünneplés elengedhetetlen része. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a násznépet jól tartsuk.

Mennyibe kerül egy esküvő

Hogyan célszerű rendezvényhelyszínt választani?

 

A násznép lakhelye szokott lenni az első célpont. Ha mindketten ugyanonnan származnak, akkor általában nem is kérdés, hogy oda keresünk nekik esküvői helyszínt.

A helyszínválasztásnál én az alábbiakat figyelem: mennyi a meghívotti létszám, mikor van a Nagy Nap és mekkora keretet szán rá az ifjú pár. Az első találkozás során nagyjából fel tudom mérni, hogy milyen beállítottságú a pár, milyen stílusú esküvőt szeretnének: vintage, klasszikus, metal, vagy mezítlábas mulatós zenére táncolós. Ez alapján választunk helyszínt is, de minden esetben a pár igényeit veszem figyelembe: tópart melletti legyen vagy sem, vidéki vagy fővárosi, nyitott vagy zárt térben legyen.

 

Hogy látod, manapság melyik a drágább? Egy vidéki, vagy egy fővárosi esküvő?

 

Természetesen sok pár abból indul ki a szervezés elején, hogy mennyibe kerül egy esküvő Budapesten és mennyibe vidéken. Talán meglepő, de a vidéki esküvők kezdenek árban a fővárosiak fölé kerülni. Ennek egyik oka lehet, hogy ismét egyre népszerűbbek a sátras lakodalmak, persze itt már nem a régi stílusra kell gondolni, hanem modern kialakítású sátrakra.

A főváros nagy előnye pedig – a város szépségén túl -, hogy még mindig itt a legszélesebb a választék a szolgáltatókból, így ha például egy igazán különleges helyszínt keresünk, vagy a legjobb helyről szeretnénk a cateringet megoldani, akkor ezt kényelmesen és a szolgáltatás színvonalához passzoló árkategóriában megtehetjük.

 

Álomtól a megvalósításig

Egy tökéletes esküvőt megszervezni tehát óriási feladat és rengeteg ponton elszállhat a költségvetés, ha nem a megfelelő szolgáltatókkal veszitek körbe magatokat.

 

Mi a Food Convoy Kitchen-nél nem csak az igaz szerelemben, hanem a tökéletes pillanatokban is hiszünk. Éppen ezért a legjobb szakácsoktól, a fantasztikus mixeren át, a legkiválóbb esküvő- és rendezvényszervezőig, csapatunk minden tagja azon lesz, hogy életetek legszebb napja ne csak álomszép, hanem pénztárcabarát is legyen.

Puchardt Anitának köszönjük az interjút!