Kedvenc ételeink – ez NEM egy felsorolás

Kedvenc ételeink – ez NEM egy felsorolás

Miért, mégis melyik?

Mi a kedvenc étele a magyar embernek? A gulyásleves? Sertéspörkölt? Hamburger?

Sokan, sokféleképpen vitáznak a kérdésről, bizonyos esetekben vérre menő harcok is kialakulhatnak (például a halászlé-kérdésben), a székelykáposzta összetevői, a tejföl jelenléte vagy tiltása és számos fontos hasonló ügyek kapcsán.

De szeretjük például a halat? Általában nem a válasz, sokunk első élménye a szürke, büdös ponty, ami haldoklik a csarnok akvárium mélyén… A hal azonban nemcsak ez, már megtanultuk. A hekket már sokan nagyon szeretik. De hal e egyáltalán a hekk? Sokak szerint bár olyan a formája, egyáltalán nem tányérra való.

És mi a helyzet az édességekkel? Vannak a töretlen népszerűségnek örvendő termékek, a fagylalt, a krémes, bizonyos sütemények, de, hogy mitől függ egy-egy édesség népszerűsége? Hát jó kérdés. Apám dobostortája (nálunk ő hordta a konyharuhát) pl. máig verhetetlen, kivéve a szomszéd gyerekénél, aki 6 éves korára leginkább a homokvár tapasztására használja a csokis tölteléket (no comment).

Az új irányzatok ráadásul elhozták a magas színvonalú fogásokat, a két színes pötty közé helyezett szűzérmét, vagy rosé kacsamellet, sokan már ezekre az élményekre vágynak, nem csak a jóllakottság fontos nekik.

Minden ételtípusnak megvan tehát a maga helye és ideje, az sem mindegy ősz vagy nyár, esetleg tél van.

Az az íz, az az emlék…az a kedvenc food truck

kedvenc food truck

Egyvalamiben azonban azt gondolom, megegyezhetünk: hacsak nem éppen két rohanás között forraljuk fel a thai száraztészta levest és dobjuk hozzá törökösen a fűszereket, akkor mindig egy élményt keresünk az ételben és akörül. Nem kizárólag az étel íze a fontos, hanem hogy azt hogyan kapjuk meg. Igen, persze, legyen tökéletesen elkészítve, legyen olyan finom, hogy a nyálunk csorduljon össze tőle DE legyen meg egy emlék hozzá. Nem véletelenül téma ez most, hiszen mi food truck és truckok közvetítésével foglalozunk. Pontosan azért, mert ezt a fajta emléket kerestük mindig: csorogjon szét a szánkban, tudjunk összenevetni a truckosokkal, mondják el a részleteket, hogyan csinálták a truckot, mi történik egy truckon belül ha 80al csapatja a földes úton, miközben hátul szendvicseket pakolnak össze (de tényleg, egyszer ezt felvehetnénk videóra)?

A Food Truckok – vagy büfé kocsi – ahogy tetszik egy érdekes új ágát hozták el a street food világnak. Kicsit visszatért az ami sokunk fejében van egy balatoni strandról – gofrit csak a Grófristól! – és őj színezetet adott az egykezes ételeknek. Emellett pesze egy Food truck is lehet kifejezetten high end, vagyis kés villa kell a felkínált menü elfogyasztásához.

Bárhogy is legyen: arra a kérdésre, hogy a mi a kedvenc ételünk mi inkább úgy gondoljuk, hogy a kérdést át kell alakítani. Hol akarod a kedvenc ételed? Hol álljon a kedvenc food truck-od?