5 GASZTRO-FESZTIVÁL, AMIRE MI IDÉN BIZTOSAN ELNÉZÜNK

5 GASZTRO-FESZTIVÁL, AMIRE MI IDÉN BIZTOSAN ELNÉZÜNK

FESZTIVÁLOK, AHOLD IDÉN IS JÓLLANKUNK MAJD

Bevalljuk őszintén, mi már nagyon unjuk a telet. Elég volt már a latyakból, a szürkeségből, a négy falból és a bezártságból. Nyarat akarunk! De minimum tavaszt, napsütést és a vele járó megunhatatlan fesztivál életérzést.

Hiszen tavasz és nyár biztos nincs fesztiválok nélkül. Legyen szó akár zenei, kulturális, vagy épp gourmet fesztiválról, biztos, hogy a legmenőbb gasztro-arcok kint lesznek. Ha pedig ők kint vannak, akkor finom falatokban sem lesz hiány.

És hogy melyek 2018 legmenőfbb gasztro-fesztiváljai? Összegyűjtöttük azt az ötöt, amit mi idén biztosan nem hagyunk ki!

1. BUDAPEST GOURMENT FESZTIVÁL

Május 17-20 között kerül megrendezésre a hazai legismertebb gourmet fesztivál, ami stílszerűen ezt a nevet is kapta. A legszínesebbnek és legátfogóbb kulináris fesztivál, ahol mindenki nagyot akar villantani. A Millenáris Parkban megrendezésre kerülő fesztiválon egymást érik a sztáréttermek, gasztrocelebek és az újdonságok, így ha nem akarunk lemaradni 2018 legtrendibb fogásairól, akkor mindenképp itt a helyünk.

A Gourmet Fesztiválról bővebben itt olvashattok: https://gourmetfesztival.hu/

GASZTRO-FESZTIVÁL

2. FOOD TRUCK SHOW EGER

Április 28-május 1 között beveszik Eger városát a legkirályabb büfékocsik. Nyilván nem hagyjuk ki, hiszen mi élünk-halunk a jó street food-ért! Márpedig ahová begurulnak ezek a food truck-ok, ott biztos, hogy a legszaftosabb hamburgert, a legfinomabb kávét, vagy épp a legnépszerűbb BBQ falatokat kóstolhatjuk. A kiváló ételek mellett gyermekprogramok, agárverseny, és utcazenészek is gondoskodnak a szuper hangulatról. Kösd össze a kellemeset a finommal és irány Eger!

A Food Truck Show Egerről bővebben itt: https://visiteger.com/programok/osszes/food-truck-show

3. SZEGEDI BORFESZTIVÁL

Oké, talán nem épp Szeged az a város, ami elsőként beugrik, ha híres magyar borvidéket kellene mondani, mégis az ország egyik legnagyobb borfesztiválját ők rendezik. Idén május 18-27 között tartják a XXIV. Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozatot, amely szenzációs borokat, kézművesipari remekeket és barátságos hangulatot ígér a látogatóknak. Egy hétvége a napfény városában jó borok társaságában biztos, hogy ráhangol a nyárra!

A XXIV. Szegedi Borfesztiválról bővebben itt: https://www.facebook.com/events/174839613077749/

4. KECSKEMÉTI PÁLINKAFESZTIVÁL

Már megint iszunk. No, de legalább a legjobb helyen, ha pálinkáról van szó. A Hírös Város idén március 23-25 között rendezi meg idei első (és reményeik szerint nem az utolsó) Kecskeméti Toros Pálinkafesztivált. Aki bírja a rövidet, szereti a disznóságokat, odavan az Alföldért és szeretné élőben is látni a Cifra Palotát, annak ott a helye!

Az eseményről bővebben: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-kecskemeti-toros-palinkafesztival.html

5. PALOZNAKI JAZZPIKNIK

Nem kifejezetten az étel és az ital a főszereplő ezen a fesztiválon, sokkal inkább a minőségi életérzés és a zene, de mi nagy rajongói vagyunk eme paloznaki fesztiválnak. És imádjuk a Balatont is, a babzsákokon fűben fekvést és a napsütésben borozgatást. Találkozzunk augusztus 2 és 4 között!

A fesztivál részleteiről itt értesülhettek: https://www.facebook.com/jazzpiknik/